Auto inruilen of verkopen

653-parked-cars-pvJe auto inruilen? Je auto verkopen? Dan wil je wel een goed bedrag ontvangen voor je oude auto, want je wil vast daarna weer een nieuwe auto kopen en daarvoor zo veel mogelijk waarde van je oude auto kunnen meenemen.
Wat zijn de stappen die je voor de verkoop moet zetten? Dat is een goede vraag, want dit is niet altijd even duidelijk in een snel veranderende automarkt. Je kan er ieder geval van uitgaan dat de meeste garagisten liever geen inruilauto zien, als je komt kijken voor een te kopen auto bij hun bedrijf. Dit komt omdat ze deze auto ook weer door moeten verkopen aan autohandelaren en daarom geen zekerheid van prijs hebben, ze zullen dus een hele lage prijs geven voor je auto. Dit geldt vooral in het geval als de auto die je meebrengt van een ander merk is dan die van de garage.
De uiteindelijke verkoopprijs die een garage rekent wordt berekend vanuit de korting die deze garage geeft voor jouw oude auto, je kan ervan uitgaan dat deze het hoogste is wanneer je geen inruiler hebt. Ook wil in de regel een auto in- of opkoper een hogere prijs geven voor jouw oude of tweedehands auto dan een dealer. Het is dus simpelweg verstandiger je auto te verkopen voordat je beslist te gaan kijken naar een nieuwe(re) auto. Dat betekent dan dat je beter beslagen ten ijs komt bij een dealer als je geen inruiler bij je hebt. Verkoop dus altijd je auto eerst aan een auto in- of opkoper, vaak zijn deze ook nog aangesloten bij de RDW voor een stukje extra zekerheid.